zaterdag 6 juli 2013

Geocaching.....

Vandaag een introductieles gehad in geocaching. Gewonnen op de MIA veiling. Wat is dat gaaaaaffff!!! We are hooked! Nu nog een gps!
Eerst uitleg en daarna 3 caches zoeken.
Voor de eerste moesten we een korfbalpuzzel oplossen, met de oplossing kregen we een coördinaat en daar vonden we (redelijk snel) onze eerste cache. Leuke verstop plaats!
Als je hem zoekt, zoek op gele mandjes....
Daarna in de auto naar de tweede bij het Belgenmonument. Na het invoeren van de coördinaten hadden we hem al gauw gevonden! We hebben geleerd waar we op moeten letten namelijk op alle rare dingen op een plaats, nou dat klopt wel ;-) Als je hem zoekt zoek op belgenmonument...
De derde had onze instructeur zelf ook nog niet gedaan. Na een aantal puzzels waarbij je steeds een aanwijzing kreeg waar je de volgende coördinaten kon vinden (echt superleuk!) kwamen we bij een begraven cache waarin stond dat we een kruispeiling moesten maken maar we hadden de namen op de bordjes wel gelezen maar natuurlijk mooi niet opgeschreven, konden we dus mooi terug ;-P
Uiteindelijk zochten we op de verkeerde plek en besloten we om naar huis te gaan en het morgen weer te proberen. Totdat Nikki op de weg terug riep.... kijk daar ligt hij... en jawel hoor, dat was hem. Lachen zeg!
Wil je hem zoeken zoek dan op de vogel-fluit-in-het-bos.
Nou wij waren om, ik ga een gps bestellen, even zoeken op internet waar hij het goedkoopst is.
Je kunt het ook met je telefoon doen. Na het eten thuis hebben Nikki en ik de 4de van vandaag ook nog gevonden, die lag redelijk bij ons in de buurt, wil je hem zoeken zoek dan op vrijdag de 13de.
Mijn telefoon deed wel heel raar maar uiteindelijk hadden we hem wel.
Wat was dit leuk zeg!
Ik heb besloten een soort van logboek te maken en alle caches uit te printen en van alle een foto te maken (dat wordt morgen of van de week dus even terug ;-)

1 opmerking:

  1. klinkt erg leuk! Een oud-collega van mij was er ook verslaafd aan. Inmiddels heb je je gps las ik, dus heeeuuul veeeuuul plezier met je nieuwe hobby!

    BeantwoordenVerwijderen